V pralinkách jsem našel sám sebe

Jakub Vobořil
Jakub Vobořil

Studium na škole Hotelnictví a gastronomie hotelu International v Praze mi otevřelo dveře do kulinářského Juniorského národního týmu České Republiky. Součástí týmu jsem byl 5 let. Za tuto dobu jsme naši zemi reprezentovali na spoustě významných soutěží  po celém světě. Mezi naše největší úspěchy považuji účast v korejském Soulu, kuchařské olympiády v Lucembursku, Německu a samozřejmě celou řadu soutěží v ČR.

Po ukončení studia jsem sbíral další zkušenosti v Praze a na pracovní stáži v michelinské restauraci PURE C. Moje poslední kuchařská zastávka byla restaurace Salabka v pražské Troji, kde jsem se nečekaně dostal k cukrařině. Začal jsem se více věnovat práci s čokoládou a výrobě pralinek, která ve mně probudila tvůrčí schopnosti a nadšení. 

Měl jsem možnost navštívit francouzskou rodinnou čokoládovnu Michel Cluizel. Celá historie a filozofie této firmy, nemluvě o kvalitě čokolády, mě natolik zaujala, že jsem se rozhodl pro svou výrobu používat pouze tuto čokoládu a snažit se tím tak podporovat kakaové plantáže po celém světě.