V pralinkách jsem našel sám sebe

Jakub Vobořil
Jakub Vobořil

Studium na Škole Hotelnictví a gastronomie hotelu International v Praze mi otevřelo dveře do kulinářského Juniorského národního týmu České Republiky. Součástí týmu jsem byl 5 let. Za tuto dobu jsme naši zemi reprezentovali na spoustě významných soutěží po celém světě. Mezi naše největší úspěchy považuji soutěže v korejském Seoulu, kuchařské olympiády v Lucembursku, Německu a samozřejmě celou řadu soutěží v ČR.

Po ukončení studia jsem sbíral další kuchařské zkušenosti v Praze a na pracovní stáži v michelinské restauraci PURE C. Restaurace Salabka v pražské Troji byla moje poslední kuchařská zastávka, kde jsem se tak ,,trošku" násilím dostal k cukrařině. Ač jsem to nečekal, cukrařina ve mně opět probudila tvůrčí schopnosti a tak jsem se začal více věnovat práci s čokoládou a výrobě pralinek.

Měl jsem tu možnost navštívit francouzskou rodinnou čokoládovnu Michel Cluizel. Celá historie a filozofie této firmy, nemluvě o čokoládě, mě natolik uchvátila, že jsem se rozhodl pro svou výrobu používat pouze tuto čokoládu a snažit se tím tak podporovat kakaové plantáže po celém světě.