Náš příběh

Pralinkárnu La Vie Chocolat jsme otevřeli teprve v březnu 2019. Začínali jsme v malém prostoru rodinného domu u Kubových rodičů ve Voticích. V té době jsme vyráběli pralinky pouze na zakázku pro hotely, kavárny a jako firemní dárky. Zhruba po roce jsme si mohli dovolit posunout se dál a začít budovat náš první prostor "se vším všudy". Mým rodičům samozřejmě tato situace přišla vhod a byli rádi, že se konečně zbaví hluku z kompresoru a budou nás mít, takříkajíc, z krku. Samozřejmě v dobrém.

Po dlouhém hledání jsme se nakonec usadili v Kladně a vybudovali prostor, který jsme pro náš firemní růst potřebovali jako sůl. S příchodem korona krize jsme stáli před velkým zlomem a nemohlo nás zachránit nic jiného, než vytvoření e-shopu a konečně tak dostat pralinky i k vám domů. Zatím nemáme plnohodnotný kamenný obchod, ale i tak si pro své objednávky můžete přijít osobně a třeba se Kubovi podívat i  "pod ruce". 

 

Kompletní sestava týmu La vie chocolat

                                          Týmová_La Vie Chocolat

 


 

JAKUB

"Od cibule, k čokoládě."

Jako malý jsem díky své rodině mohl vyzkoušet spoustu činností, od sportu, hudby, malování, až po pomáhání v rodinné restauraci. Když přišel čas na opravdové první rozhodnutí, kam jít studovat, padla volba na hotelovou školu, kde jsem se věnoval kuchařskému umění.

Měl jsem to štěstí, že se mi při studiu otevřely dveře do kulinářského Juniorského národního týmu České Republiky. Zde jsem mohl poprvé opravdu okusit, jak nádherný je to svět - plný rozmanitosti, kreativity, tvrdé dřiny a disciplíny. Po dokončení studia jsem sbíral další cenné zkušenosti v Praze a na pracovní stáži v Holandské michelinské restauraci PURE C. Mou poslední kuchařskou zastávkou byla restaurace Salabka v pražské Troji, kde jsem se, trochu nečekaně, dostal k cukrařině. Během roku ve mě propukla obrovská vášeň pro práci s čokoládou. Konkrétně pralinky, které se staly mou vášní, mi umožnily spojit mé dřívější záliby. 
 
Po nějaké době přišel nápad na vlastní projekt a po návštěvě francouzské čokoládovny Michel Cluizel, bylo rozhodnuto i o hlavní surovině. V březnu 2019 jsme tedy společně s mou partnerkou Helenou otevřeli zakázkovou pralinkárnu La Vie Chocolat. Při výrobě pralinek můžu upustit uzdu své fantazii. Ať už v designu, technice nebo dokonalém vybalancování chutí - vždy je třeba odvést tu nejlepší práci. Protože se u toho dokážu i bavit, práce se stala mým koníčkem a při ochutnání je to znát.
 
 
                                                         Jakub Vobořil
 
 
 
 
 
  
HELENA 
 
"Z cestovního ruchu ke gastronomickému umění"
 
 
Helča. Pravá i levá ruka Jakuba, partnerka a především novopečená maminka dcerky Amálky.
Helča vystudovala Management cestovního ruchu na Vysoké škole obchodní v Praze a nikdy by jí nenapadlo, že po tolika letech nakonec zakotví u tak kreativního řemesla, jako je výroba pralinek. S Kubou se potkali ve finediningové restauraci Salabka v pražské Tróji, kde pracovala jako sommeliér a zástupce manažera. Sommeliérství se věnovala jen pár let, ale za tu dobu se naučila vnímat opravdu všemi smysly barvy, vůně, chutě, a proto byla pro ni výzva, podílet se i na vymýšlení a výrobě našich náplní do pralinek. Helča říká, že snoubení čokolády s různými druhy koření, ovoce, ořechů nebo alkoholu je pro ni fascinující! A Amálka? Sice je členkou našeho týmu teprve krátce, ale už teď jí ukazujeme řemeslo, do kterého jednou dostane možnost se zapojit. ❤️
 
 
                                                           mceclip0-2
 
 
 

 
 

PAVEL  alias  BOB


Na úvod je nutno říct, že k čokoládě měl po celý život vztah výhradně jako spotřebitel.  Po ukončení studia pracoval v oblasti nejvyšší gastronomie, a to až do doby, než ho Kuba oslovil s nabídkou možnosti pracovat pro La vie chocolat. Vzhledem k tomu, že tato práce nabízí nespočet možností, jak se v zaměstnání realizovat, nabídku bez váhání přijal. Náplň jeho práce je velmi různorodá. Zatímco ráno je účetním, administrativním pracovníkem a čističem forem, odpoledne je tím, který se stará o to, aby byla vaše objednávka bezpečně a v pořádku předána k doručení. Bob s Vámi také komunikuje osobní předání v naší výrobně a občas vyřizuje vaše nejrůznější požadavky a přání.

                                                            2_5

 


 

KLÁRA

 

Klára je členkou našeho týmu od července 2020. Vystudovala VOŠ se zaměřením na lidské zdroje a původní profesí je, jak sama říká, „HR-istou“. V posledních letech jí za srdce chytly sociální sítě a on-line svět, jako takový. Pomáhá tedy firmám jak s růstem na Instagramu a Facebooku, tak s tvorbou či úpravou jejich webů. Má doma 3 kočky, ale k Eleanor Abernathyové ze Simpsonů má daleko. :)

U nás má na starosti sociální sítě, marketing a veškeré spolupráce. Je to veliký dříč a jak sama říká, pralinky jí přirostly k srdci. 

                                                                              3_4

  

Logo-295