Náš příběh

 

JAKUB VOBOŘIL: "Od cibule, k čokoládě."

 

Jako malý jsem díky své rodině mohl vyzkoušet spoustu činností, od sportu, hudby, malování, až po pomáhání v rodinné restauraci. Když přišel čas na opravdové první rozhodnutí, kam jít studovat, padla volba na hotelovou školu, kde jsem se věnoval kuchařskému umění.

Měl jsem to štěstí, že se mi při studiu otevřely dveře do kulinářského Juniorského národního týmu České Republiky. Zde jsem mohl poprvé opravdu okusit, jak nádherný je to svět - plný rozmanitosti, kreativity, tvrdé dřiny a disciplíny. Po dokončení studia jsem sbíral další cenné zkušenosti v Praze a na pracovní stáži v Holandské michelinské restauraci PURE C. Mou poslední kuchařskou zastávkou byla restaurace Salabka v pražské Troji, kde jsem se, trochu nečekaně, dostal k cukrařině. Během roku ve mě propukla obrovská vášeň pro práci s čokoládou. Konkrétně pralinky, které se staly mou vášní, mi umožnily spojit mé dřívější záliby. 
 
Po nějaké době přišel nápad na vlastní projekt a po návštěvě francouzské čokoládovny Michel Cluizel, bylo rozhodnuto i o hlavní surovině. V březnu 2019 jsme tedy společně s mou partnerkou Helenou otevřeli zakázkovou pralinkárnu La Vie Chocolat. Při výrobě pralinek můžu upustit uzdu své fantazii. Ať už v designu, technice nebo dokonalém vybalancování chutí - vždy je třeba odvést tu nejlepší práci. Protože se u toho dokážu i bavit, práce se stala mým koníčkem a při ochutnání je to znát.
 
 
 
IMG-20180725-WA0001