Jakub a Helena

Pralinkář Jakub -  od cibule k čokoládě

 Jako malý jsem díky své rodině mohl vyzkoušet spoustu různých činností, od sportu, hudby, malování, až po pomáhání v rodinné restauraci. Když přišel čas na opravdové první rozhodnutí, kam jít studovat, padla volba na hotelovou školu, kde jsem studoval kuchařské umění.


Měl jsem to štěstí, že se mi při studiu otevřely dveře do kulinářského Juniorského národního týmu České Republiky. Zde jsem mohl poprvé opravdu okusit, jak nádherný je to svět, plný rozmanitosti, kreativity, tvrdé dřiny a disciplíny.

Po dokončení studia jsem sbíral další cenné zkušenosti v Praze a na pracovní stáži v holandské michelinské restauraci PURE C.


Má poslední kuchařská zastávka byla restaurace Salabka v pražské Troji, kde jsem se maličko nečekaně dostal k cukrařině.
Během roku ve mě propukla obrovská vášeň pro práci s čokoládou. Konkrétně pralinky, které se staly mou vášní, mi umožnily spojit mé dřívější záliby.


Při výrobě pralinek můžete upustit uzdu své fantazii. Ať už v designu, technice nebo dokonalému vybalancování chuti....vždy je třeba odvést tu nejlepší práci. 

Pokud se u toho navíc dokážeme bavit, práce se stane koníčkem a při ochutnání to musí být poznat.

Po nějaké době přišel nápad na vlastní projekt a po návštěvě francouzské čokoládovny Michel Cluizel, bylo rozhodnuto i o hlavní surovině.., V březnu 2019 jsme tedy společně s mou partnerkou Helenou otevřeli zakázkovou pralinkárnu La Vie Chocolat.  

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu