Čokoláda Michel Cluizel

Michel Cluizel je výjimečná francouzská čokoládovna z jižní Normandie, která byla založena roku 1948. Dnes patří mezi tři poslední světové čokoládovny s rodinnou tradicí. 

Od roku 1997 Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim férové nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. 

Kakaové boby vypěstované na jedné ze šesti exkluzivních plantáží v Africe, Jižní Americe nebo Madagaskaru, prošly náročným výrobním procesem, na jehož konci Vám mohu nabídnout čokoládovou pralinku se stoprocentním podílem ruční práce.


Noble Ingredients

Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si patentoval ochrannou známku "Noble Ingredients" (neboli "urozené, vznešené suroviny,") která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků
  • třtinový cukr místo cukru řepného
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu
  • nepoužívá sójový lecitin
  • všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.